• Aktualności

        • „Trasą automatycznej produkcji piekarniczej i wędliniarskiej” – obóz naukowy

        • 25.04.2022 07:09
        • Młodzież Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej w Sulęcinie, kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, wzięła udział w obozie naukowym „Trasą automatycznej produkcji w branży piekarniczej i wędliniarskiej”, który odbył się w Poznaniu w dniach 7-9.03.2022r zorganizowanym w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Sulęcińskim”.
        •  

              

          Trasą automatycznej produkcji w branży piekarniczej i wędliniarskiej podążali uczestnicy  kursu, podczas którego mieli możliwość zdobywania nowej wiedzy i umiejętności z zakresu produkcji wyrobów piekarniczych oraz wędliniarskich. Był to czas przeznaczony na zwiedzanie restauracji „Szabelek”, oraz Cukierni „Słodki kącik”. Młodzież miała okazję zobaczyć, jak w dniu dzisiejszym wygląda przetwórstwo mięsne oraz piekarniczo – cukiernicze w jednych z najnowocześniejszych zakładów danych branż w Polsce. W trakcie zwiedzania zapoznano uczestników z historią założenia firm, asortymentem, zasięgiem działania, procesami produkcyjnymi, możliwością zatrudnienia oraz z tym co najciekawsze, z procesami produkcyjnymi z wykorzystaniem technologii innowacyjnych. Możliwość degustacji przepysznych wyrobów z szerokiego asortymentu, ucieszyło niejedno podniebienie. Uczniowie podkreślają, że był to dobrze wykorzystany czas oraz zdobycie nowej fachowej wiedzy.

          Beata Janicka
          nauczyciel zawodu

                

           

        • Wróć do listy artykułów
    • Kontakt

      • Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej
      • 95 755 24 75
      • ul. W. Witosa 49
        69-200 Sulęcin
        Poland
      • 95 755 24 75
      • Internat Szkoły
        ul. W. Witosa 30B, 69 - 200 Sulęcin
        tel. 95 755 29 41
  • Galeria zdjęć

      brak danych