Menu Główne
- Aktualności / Wydarzenia
- Dyplomy, Certyfikaty ...
- Konkursy i olimpiady
- „Słowo do Ciebie” – nagrody dla naszych uczniów !
- Olimpiada w Stolicy - czemu nie ?
- Złote Pióro Starosty 2016
- Nasi uczniowie w wojewódzkiej Olimpiadzie Solidarności!
- Chrońmy nasze zdrowie i życie – profilaktyka AIDS/HIV
- Trening koncentracji i samodyscypliny
- Dobrze ZaPROJEKTowana Szkoła
- Olimpiada Wiedzy Ekonomicznej
- Koła zainteresowań
- Wykaz podręczników
- Informator dla rodziców
- Partnerzy ZSLiZ
- Harmonogramy dla dorosłych
- Foto galerie
- Jarmark koguci
- Powitanie wiosny
- Bardzo tłusty czwartek
- Na nieludzkiej ziemi – żywa lekcja historii
- Gombrowiczowe lekcje polskiego i łaciny w naszej szkole
- Studniówka 2018
- Wspólne kolędowanie
- Świętowanie w zgodzie z tradycją i staropolskim obyczajem
- Zawodowcy na rynku pracy
- Dbajmy o nasze zdrowie i życie
- Praca jak z bajki – nowe możliwości zawodowe na rynku lokalnym
- Wróżby, przesądy i zabawy – Andrzejki 2017
- Szkolny Turniej Szachowy 2017
- Nowoczesna wizja artysty kontra klasyka Szekspirowskiej tragedii
- Barwy Niepodległości
- Obrady Lubuskiego Sejmiku Młodzieżowego
- Paździory 2017
- Dzień Edukacji Narodowej
- Jesteśmy Cyfrowobezpieczni
- Kariera wojskowa przed nami
- Świętowaliśmy Dzień Chłopca
- Uczniowie podbijają kulinarny świat
- Nowy rok szkolny…, a tu taka niespodzianka!
- Zakończenie roku szkolnego 2016/17
- Carving – sztuka dekorowania
- Sulęcińscy Mistrzowie Kuchni w Jachrance koło Warszawy
- Dzień Dziecka
- Dzień bez papierosa
- Z książką za pan brat
- Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro…
- Dzień Otwarty
- Event w Urzędzie Marszałkowskim
- Inżynieria kosmiczna na wyciągnięcie ręki
- Motor Show 2017
- W klimacie wielkanocnych tradycji
- Niezapomniane spotkania ze sztuką
- Połączyła nas sztuka kulinarna
- Dzień wiosny
- Spotkanie literackie - Joseph Conrad
- Dzień Kobiet
- Policjancji po obu stronach granicy
- Absolwent 2017
- Pamiętamy o „Żołnierzach Wyklętych”
- Gościliśmy Żołnierzy Armii Amerykańskiej
- Walentynki 2017
- Studniówka 2017
- Coraz bliżej Święta…
- „By nikt nie był sam”
- II Sulęcińskie Targi Edukacji i Pracy
- Oni naprawdę oczekiwali św. Mikołaja !
- Dzień z Książką
- Mistrzowie kuchni na start
- Trenowaliśmy umysły
- Wolność kocham i rozumiem
- „Scena 2016’’ – ćwiczenia obronne
- Młodzi mają głos!
- Paździory
- Wybiegaliśmy podium
- Wycieczka do Warszawy
- Z wizytą u seniorów
- Zbiórka krwi w naszej szkole
- Dzień Edukacji Narodowej 2016
- Rozpoczęcie roku 2016/17
Egzaminy zawodowe 2018
„Projekty unijne …”
- Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Sulęcińskim
- Zrealizowane projekty
- Fundacja PZU
- „Nazywam się 65308…”
- „Szkolna strefa zdrowych kalorii”
- Przejście od szkoły do zawodu w partnerstwie polsko-niemieckim
- Sulęcińscy Zawodowcy
- Zapomnieć do ocalenia...
- Duet Doskonały
- Odkrywać historię...
- Modernizacja Centrum Kształcenia Praktycznego
- Niemiecko-polska kooperacja...
- Ekonomia bez granic
- Lokalna Akademia CISCO
Rekrutacja 2017/2018
- Oferta edukacyjna 2017/2018
- Regulamin rekrutacji
- Zawody w których kształcimy - w oczach uczniów
- TECHNIKUM
- SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA
- monter - mechatronik
- mechanik pojazdów samochodowych
- elektromechanik pojazdów samochodowych
- blacharz samochodowy
- mechanik monter maszyn i urządzeń
- operator obrabiarek skrawających
- elektromechanik
- elektryk
- piekarz
- kucharz
- cukiernik
- wędliniarz
- murarz - tynkarz
- betoniarz - zbrojarz
- monter sieci, instalacji i urządzeń sanitarnych
- monter izolacji budowlanych
- monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie
- stolarz
- pracownik pomocniczy obsługi hotelowej
- krawiec
- sprzedawca
- fryzjer
- LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE
- Wnioski i dokumenty
SWW Collegium Balticum
- SWW Collegium Balticum Wydział Zamiejscowy w Sulęcinie
- Oferta edukacyjna
- Cennik studiów
- Dokumenty aplikacyjne - studia I stopnia
- Zasady rekrutacji
- Podanie na studia
- Ankieta rekrutacyjna
- Oświadczenie w przypadku nieuruchomienia kierunku
- Oświadczenie o przetwarzaniu danych osobowych
- Oświadczenie dot. udostępniania informacji
- Oświadczenie, że staję się studentem
- Zobowiązanie o dostarczeniu brakujących dokumentów
- Warunki przystąpienia w poczet studentów
- Ślubowanie
- Dokumenty aplikacyjne - studia podyplomowe
Gościmy teraz
Odwiedza nas 84 gości oraz 0 użytkowników.






![]() | Dzisiaj | 286 |
![]() | Wczoraj | 314 |
![]() | W tym tygodniu | 1319 |
![]() | W tym miesiącu | 7111 |
![]() | Ogółem | 175457 |
KUCHARZ
„Jestem kucharz doskonały, mój kunszt wzbudza wciąż pochwały.
Mam przepisów bagaż duży, wiem, jak przypiec korpus kurzy,
Jak przysmażyć żabie udka, wieprzowinę też świeżutką,
Jak korzennych przypraw użyć, by brzuchowi się przysłużyć,
Jak upichcić , upitrasić, żeby nie mógł nikt grymasić,
Jak przyrządzić grzyby świeże, każdy ze mnie przykład bierze.
Tak się długo kucharz chwalił, że aż … obiad się przypalił".
Ewa Wasilewska
Gosia Kmak
![]() |
![]() |
|
Więcej informacji
UWAGA
Zmiana rachunku bankowego
Promocja szkoły
(zobacz film)
jesteśmy wyróżnieni
przez uczniów i rodziców
Dobrze ZaPROJEKTowana
Szkoła 2016