Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Nowoczesna baza dydaktyczna ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
na miarę XXI wieku ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Warsztaty mechaniczne ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
hotelarskie ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
gastronomiczne...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Zapraszamy do nas

Menu Główne

Studiuj w Szczecińskiej Szkole Wyższej Collegium Balticum- Wydział Zamiejscowy w ZSLiZ w Sulęcinie

Praca socjalna

Wczesne nauczanie j. obcego
w wych. przedszkolnym
i w edukacji wczesnoszkolnej
Szczegóły w sekretariacie szkoły
lub pod numerem telefonu 95 755 24 75

 

Młodzież Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej w Sulęcinie kształcący się w zawodzie  kucharz oraz  technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w Międzynarodowych Targach Gastronomii i Wyposażenia Hoteli  POLAGARA GASTRO i INVEST HOTEL, które odbyły się 28.09.2017 r. w Poznaniu. Dla osób związanych z branżą gastronomiczną, to jedno z najważniejszych wydarzeń w kraju. Ekspozycję bazową tworzą czołowi  producenci i dystrybutorzy sprzętu dla lokali gastronomicznych.  
To niebywała okazja do zapoznania się z innowacyjną ofertą wyposażenia kuchni, zaplecza kuchennego, akcesorii gastronomicznych, produktów spożywczych, artykułów cukierniczych i piekarniczych, a także najnowszymi trendami i rozwiązaniami dekoracyjnymi w dziedzinie  aranżacji stołowych.
Wiele emocji wzbudził Finał Pucharu Polski Juniorów w Carvingu. To prestiżowy konkurs kulinarny, któremu patronują najważniejsze ogólnopolskie stowarzyszenia kulinarne.  Z zapartym tchem można było obserwować pracę młodych mistrzów, którzy z owoców i warzyw  stworzyli  rzeźby znanych postaci.  Dodatkową atrakcją były   pokazy kulinarno-cukiernicze uznanych sław polskiej gastronomii. Stanowiło to doskonałą okazję, by poznać mistrzów smaku, przyjrzeć się ich pracy i podziwiać efekty – przygotowane z wielką pasją.
Nie zabrakło czasu na rozmowę  z Panem Grzegorzem Gniech – Vice Mistrzem Świata w Carvingu.
Udział w tak prestiżowej imprezie, to niezapomniane przeżycie,  które daje motywację do nauki, rozwijania  umiejętności i pasji, a przede wszystkim wzbogaca o nowe cenne doświadczenia,  kontakty z szefami kuchni, które z kolei przekładają się na realne możliwości nawiązania współpracy „tu i teraz” lub w zawodowej przyszłości.

Beata Janicka

 

 

 

Więcej informacji

 

UWAGA
Zmiana rachunku bankowego

 

 Promocja szkoły
(zobacz film)

 

 

 

 

 

jesteśmy wyróżnieni
przez uczniów i rodziców

 

Dobrze ZaPROJEKTowana
Szkoła 2016